Fisk


 

Havkat fanget i Århus Bugt 2021

 Havkatten er - så vidt vides - en sjælden fisk i de indre danske farvande. Ikke mindst derfor gjorde fisker Lars Hulsig Nielsen store øjne, da han i oktober 2021 fangede en i Århus Bugt ud for Blommehavens Camping syd for Aarhus. Den målte 76 cm, vejede 3,6 kg og blev fanget på 10-20 meter dybt vand.

Som mangeårig fritidsfisker i Århusbugten med hjemsted ved Skødshoved, har jeg aldrig tidligere hørt om nogen fangster af Havkat i området, siger Flemming Hørsted.

Havkatten er mere særpræget end smuk. Den langstrakte form, det runde hoved med huglignende tænder og et umiskendelig underbid gør den let genkendelig fra andre fiskearter.

Havkatten lever normalt ved klippe- og stenrev i havdybder på 20-400 meter. Det er ikke forhold vi kan byde den i Århus Bugt, men alligevel dukkede den op. Hvorfor? Havkatten er ikke nogen kostforagter. Den lever blandt andet af krebsdyr, muslinger og søpindsvin. Det er dokumenteret, af hummer er blevet mere almindelig i Århus Bugt i de senere år. Det kan have tiltrukket den store fisk. Med havkattens kraftige kæber har den næppe nogen problemer med også at æde hummer.    

 

Som vi andre sætter Havkatten nok også pris på en hummer-middag.

    

De 10 bedste havfiskepladser i Danmark.

Et ægte havuhyre fanget i net 5.12. 2017Kæmpe havål fanget i Lillebælt.


En sjældent stor havkæmpe gik tirsdag i garnet i Lillebælt ved Fænø. Pludselig lå en lidt mere end to meter lang og 29,8 kilo tung havål på dækket på Sejer Pedersens kutter.

Webmaster til hjemmesiden har i en meget lang årrække arbejdet med de danske ugler og har udgivet bogen "Danmarks Ugler" og skrevet mange artikler om de danske ugler.


Vi giver gode råd om ugler og efterlyser oplysninger om de danske ugler

- kontakt venligst Jørgen Terp Laursen.


På hjemmesiderne www.kirkeugle.dk og www.danmarksugler.dk kan du læse meget mere.             Alle oplysninger om kirkeugle og slørugle fra hele landes modtages med tak.